Până pe 25-26 martie va fi convocată ședința de constituire a noului parlament

0
71

Șeful statului Igor Dodon urmează să convoace ședința de constituire a noii legislaturi până pe 25-26 martie curent. Anunțul a fost făcut de președinte după ce Curtea Constituțională a validat ieri rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie curent, informează MOLDPRES. Totodată, șeful statului a afirmat că va iniția în curând discuții cu principalele forțe politice care au ajuns în legislativ, „pentru a găsi împreună soluții optime pentru țară în actuala conjunctură post-electorală”.

 „Acum, când Curtea Constituțională a validat rezultatul alegerilor parlamentare, consider că partidele trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog, pentru a decide viitoarea guvernare și soarta politică de mai departe a țării. Fie că va fi creată o coaliție majoritară din partide politice care au obținut votul de încredere din partea cetățenilor, fie că vom avea alegeri parlamentare anticipate, partidele trebuie să-și argumenteze foarte clar poziția și să-și asume consecințele”, este specificat într-un comunicat de presă al Președinției.  Totodată, Igor Dodon a ținut să amintească liderilor politici „că interesul național este mai presus de orice și trebuie să ne conducem mereu de acest deziderat”.


Articolul precedentTrei frați judocani, susținuți de sportivii din Italia
Articolul următorAstăzi, creștinii ortodocși au intrat  în Postul Paştelui
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.