Dacă la Gura Humorului s-a putut, de ce nu s-ar putea la Soroca, Florești sau Drochia? / VIDEO

0
401

HAI CU NOI ÎN EUROPA!

  Mai mulți soroceni aleg să-și petreacă sărbătorile și vacanțele de iarna în orașul Gura Humorului, județul Suceava. Cândva considerat un mic orășel minier, cu „ingredientele” respective (poluare, de exemplu), astăzi această localitate s-a transformat într-un oraș turistic, agreat, în egală măsură, de turiștii români și cei de peste hotare.

  Redacția Observatorului de Nord a vizitat recent orașul Gura Humorului și a văzut cu ochii proprii ce schimbări calitative pot avea loc într-o țară care a devenit membră, cu drepturi depline, a Uniunii Europene… Bunăoară, numai în ultima vreme aici a fost implementat proiectul „P.O.P.A.S.”, care a însemnat amenajarea unui domeniu schiabil, alcătuit dintr-o pârtie de schi iluminată, inastalație de transport cu cablu și instalație de înzăpezit artificial, clădire multifuncțională la baza pârtiei, drum de acces spre pârtie și parcare auto sau, să zicem,  a fost reabilitat parcul „Lunca Moldovei”, cu o piscină acoperită și patinoar natural. Pentru aceste lucrări au fost atrase fonduri europene de peste 12.000.000 de euro!

   Într-un material VIDEO vă invităm să faceți cunoștință cu schimbările care au avut loc în câteva instituții de menire culturală, medicală și transport, din orașul Gura Humorului. Interlocutorul nostru a fost domnul Gherghe Grațian Decebal, vice-primarul orașului Gura Humorului.

  Vizionare plăcută! 


Articolul precedentTestul anvelopelor auto 2024: Cât de sigure sunt anvelopele all-season?
Articolul următorRepublica Moldova, în prag de referendum. Informații utile pentru diaspora de peste Prut: Turul doi nu va fi!
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.