În luna octombrie avem hramuri în 14 sate din raionul Soroca: află de la noi care sunt ele

0
302

Luna octombrie este marcată de numeroase sărbători religioase, iar în raionul Soroca mai multe localități își celebrează hramurile. Aceste sărbători tradiționale adună comunitățile în rugăciune și festivități, în cinstea sfinților protectori ai bisericilor din zonă.

La 9 octombrie, comunitățile din Cremenciug și Cureșnița Nouă vor sărbători Hramul, cinstindu-l pe Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul. 

La 14 octombrie, de Acoperământul Maicii Domnului, este o dată importantă pentru localitățile Balinți, Balinții Noi, Bulbocii Noi, Floriceni, Holoșnița, Iarova, Rublenița Nouă, Slobozia-Cremene (Slobozia) și Trifăuți. 

La 27 octombrie, sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva este prilejul pentru localitățile Iorjnița, Inundeni și Regina Maria să își serbeze hramul. 

Locuitorii se vor reuni la biserică pentru a celebra aceste sărbători importante, ce aduc binecuvântări și protecție pentru credincioși. Aceste evenimente oferă oportunități pentru întărirea legăturilor comunitare și sunt momente de bucurie și recunoștință în care rudele au un prilej în plus de a se întâlni și a sărbători.


Articolul precedentVoleiul unește suflete – Uniunea Europeană unește destine / GALERIE FOTO
Articolul următorUn sorocean a fost prins cu un permis de conducere fals, cumpărat cu 300 euro
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.