O familie din Redi-Cereşnovăţ bate alarma: au glod în loc de drum de acces spre casă / VIDEO

0
1273

De ani de zile familia Gîrlea din satul Redi-Cereşnovăţ, raionul Soroca, așteaptă ca drumul bun să ajungă și pe străduța lor. Unicul drum de acces spre gospodăria familiei, aflată la marginea satului, devine impracticabil după ploi.

Pe glod aceștia nu pot nici să intre și nici să iasă din curtea lor până la drumul principal. Situația nu se schimbă de ani de zile, iar în această săptămână le-a ajuns cuțitul la os.

“Noi trăim aici din 1991, sunt trei case, dintre care una părăsită. De mulți ani trebuia să se facă acest drum, ni s-a spus să mergem așa cum este, dar pe glod nu ne putem deplasa pe acest drum. Mașina s-a blocat în glod și nu putem ieși de aici” ne spune supărată doamna Maia Gîrlea, locuitoare a satului Redi-Cereşnovăţ. Ca dovadă ne-au transmis câteva secvențe video de la fața locului, în care se vede cum mașina s-a împotmolit și nu poate ieși la traseu. 

Larisa Gîncu, primarul satului Redi-Cereşnovăţ ne-a spus că știe despre acest drum, dar deocamdată primăria nu are bani să-l facă. “Noi nu avem posibilități, am investit toți banii în proiectul cu apa. Nu știu ce putem face, acolo trebuie investiții serioase. De mai mult timp se solicită reparația acestui drum, dar noi până acum nu am găsit mijloace financiare pentru el. Poate vom găsi bani să punem temporar prundiș, ca oamenii să poată intra și ieși de acolo” ne-a spus doamna primar.


Articolul precedentJaponia investeste în agricultura Republicii Moldova: 2000 de tone de fertilizanți pentru fermieri
Articolul următorRefugiați din Ucraina, pasionați de frumos și arta țesutului tradițional / GALERIE FOTO
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.