Mâine ar putea să se decidă cum vor continua lucrările de restaurare a Cetății Soroca

0
411

Mâine, 8 iulie, are loc o nouă ședință a Consiliului Național al Monumentelor Istorice din Republica Moldova. Unul dintre subiectele importante de pe ordinea de zi este și continuarea lucrărilor de restaurare a Cetății Soroca. Anterior, la ședința din 3 iunie 2022, proiectul propus de Consiliul raional Soroca nu a fost aprobat.

Amintim că primăvara trecută a început etapa a doua de restaurare a Cetății Soroca, în proiectul ”Ștefan cel Mare, istorie comună-patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”, implementat de Consiliul Raional Soroca în parteneriat cu Județul Vaslui. Bugetul total al proiectului constituie peste un milion și șase sute mii de euro, dintre care 90% grant din partea Uniunii Europene. Consiliul Raional a format Comitetul de coordonare a proiectului de restaurare a cetății Soroca, care însă a fost convocat până acum doar o singură dată.


Articolul precedentNatalia Stratu: Cum să păstrezi tenul sănătos pe timp de vară
Articolul următorIată ce puteți citi în ziarul „Observatorul de Nord” din această săptămână / VIDEO
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.