Iată lista sorocenilor deportați la 6 iulie 1949

0
2505
sursa imaginii: CARTEA MEMORIEI, Volumul I, Știința 1999

Agenția Națională a Arhivelor de la Chișinău a publicat listele nominale a 99% din persoanele deportate în Siberia din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească în cadrul operațiunii SUD din 6 iulie 1949. În total, în liste apar 35 mii 144 persoane, anunță Igor Cașu, Directorul Agenției Naționale a Arhivelor.

“După un raport al poliției politice sovietice din iunie 1952, numărul total al celor deportați a fost de 35 mii 796 persoane, dintre care 14 033 femei, 11 899 copii și 8 864 bărbați. Prin urmare, listele pe care le oferim acum în premieră publicului larg conțin aproape 99 la sută din cei care au fost deportați. Puteți descărca toate listele în format pdf și găsi în câteva clipe printr-o căutare simplă, pe nume sau localitate, informația care vă interesează. Alternativ, puteți folosi opțiunea de căutare direct pe site după nume, prenume, localitate, anul de naștere” informează Agenția Națională a Arhivelor de la Chișinău. 

Lista integrală este disponibilă aici – http://arhiva.gov.md/dosarele-fondului-r-3397-inv-4, sau poate fi descărcată de aici – https://drive.google.com/file/d/1-eXka04qTXD8W3tm5XiVVEfD7qz6I-bc/view

Am făcut o selecție a deportaților din localitățile actualului raion Soroca, pe care o puteți vedea mai jos.


Articolul precedentDeportări în depărtări / VIDEO
Articolul următorAflă câți elevi din Soroca s-au înscris la sesiunea de recuperare a BAC-ului
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.