90 de minute de anti-fotbal la Soroca și o remiză, care nu a meritat-o nici una din echipe

0
262

 După ce sâmbăta trecută fotbaliștii de la FC Inter au arătat un fotbal mult peste Liga a 2-a sau chiar peste Liga 1-a, astăzi pe aceiași „arenă sportivă” din Soroca, cei vreo 20-30 de spectatori au avut nenorocul să asiste la 90 de minute de anti-fotbal și adevărat chin, avându-i în calitate de protagoniști pe jucătorii de la FC Visoca și FC Sângerei. Personal nu țin minte un alt meci la fel de anost și aiurea, care s-a caracterizat cu o prestație lamentabilă a arbitrului de centru și a fost presărat cu o ploaie de cartonațe galbene (am avut impresia că aproape toți jucătorii, cu excepția portarilor, au fost sancționați).

Până la urmă, meciul s-a încheiat la egalitate, dar acesta a fost cazul când nici una din cele două competitoare nu a meritat nici măcar un punct – vorba celebrului comentator sportiv Nicolai Ozerov, „Tacoi futbol nam ne nujen” („Nu avem nevoie de un astfel de fotbal). De altfel, ambele goluri au fost marcate de ospeți – în minutul 90+2 Andrei Pegza a marcat în poarta visocenilor, iar un minut mai târziu, 90+3, Petru Coroliuc a învins și propriul portar.

Pe de altă parte, ne-au bucurat din nou fotbaliștii de la cealaltă echipă de la Visoca, EFA, care a luat toate cele trei puncte din deplasarea de la Glodeni, marcând în poarta „grănicerilor” două goluri, și primind în propria poartă doar un gol… Soarta meciului a fost decisă în prima repriză, când visocenii au marcat prin Victor Sârghi (minutul 6) și Vitalie Scorpan (27), glodenenii replicând prin golul marcat de Vladimir Fanea (38). Acest succes le-a permis celor de la EFA să urce pe locul 9, cu șanse mari de a urca și mai sus.

O veste proastă a venit de la Râbnița, unde Iscra din localitate a învins sorocenii de la FC Inter, marcând câte un gol la începutul și sfârșitul meciului – Efim Tuluc (15) și Laurențiu Iurcu (85). Acest insucces a însemnat ieșirea sorocenilor din lupta pentru promovare or, râbnițenii au luat un avans serios și nu cred că mai poate cineva să-i „detroneze”. De acum și până la finele competiției scopul sorocenilor este de a prinde un loc pe podium și de a pune temelia succesului din anul viitor. Nu de alta, dar participarea în campionatul republican, după principiul olimpic – „importantă este participarea, dar nu victoria” nu mai poate fi valabil când vine vorba despre echipa fanion a raionului. Sau, cine știe?, poate și una din echipele din Visoca vor tinde la mai multe în campionatul viitor…

Iată rezultatele tehnice ale etapei din acestă sâmbătă: FC EDINEȚ-FC PEPENI: 2-2; ISCRA-FC INTER: 2-0; FC GRĂNICERUL-EFA: 1-2; CF RÂȘCANI-FC ȚARIGRAD: 1-2; VULTURII CUTEZĂTORI-LOCOMOTIVA: 2-0 (unul din goluri a fost marcat de soroceanul Igor Lohov).

Clasamentul la zi se prezintă astfel:

Următoarea etapă se va disputa sâmbătă, 6 mai, cu începere de la ora 17:00. Sorocenii de la FC Inter primesc replica formației FC Edineț. EFA are meci greu acasă, cu Iscra, iar FC Visoca are liber. În celelalte meciuri se întâlnesc FC Olimpia-Locomotiva, Vulturii Cutezători-CF Râșcani, FC Țarigrad-FC Grănicerul, FC Pepeni-FC Sângerei. (Dan AOLEI)

Articolul precedentZiua Dansului sărbătorită la Drochia de cluburile de dans din toată țara / VIDEO
Articolul următorPetru Rusu a fost reales președinte al Asociației de Fotbal din Florești
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.