82 milioane de lei s-au alocat până în prezent pentru refugiații din Ucraina

0
85

Centrul Unic de Gestionare a Crizei (CUGC), cu suportul tehnic al Agenției ONU pentru Refugiați, a elaborat un instrument online de raportare financiară privind utilizarea donațiilor colectate în conturile Ministerului Finanțelor, pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.

În total, pe conturile deschise de Ministerul Finanțelor au fost acumulate peste 162 de milioane de lei. În perioada martie-iulie 2022, din această sumă, peste 82 de milioane de lei au fost alocate, în baza cererii, unor instituții, precum: Cancelaria de Stat, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Totodată, banii pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina au fost repartizați Comitetului executiv UTA Găgăuzia, consiliilor raionale și primăriilor din republică. Până la 31 iulie 2022, din suma de 82 de milioane de lei au fost valorificate peste 43 de milioane de lei.

În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova se află peste 80 de mii de refugiați din Ucraina. În țară activează 74 de centre temporare de plasament, care găzduiesc peste 3000 de refugiați ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.