Pe langa munca si somn ai nevoie si de o activitate care sa te relaxeze, să iti dea energie, optimism, motivație și entuziasm. Dar cum faci sa iti gasesti un hobby care sa iti faca placere cu adevarat? In cele ce urmeaza gasesti cateva sugestii creative.
Hobby-ul reprezinta o modalitate placuta de a petrece timpul liber si poate fi descoperit la orice varsta si dezvoltat treptat, cu scopul de a obtine relaxare si echilibru. Pe de alta parte, nu putini sunt cei care, pornind de la o pasiune, au dezvoltat o afacere prospera, imbinand utilul cu placutul.
Multe persoane, isi aleg diverse preocupari, fara sa se gandeasca prea mult la placerile lor; insa un hobby este ceva care iti face placere, care iti aduce multumire sufleteasca, astfel ca trebuie ales in functie de personalitatea ta, de inclinatiile tale.
Poti incerca mai multe activitati pana sa ajungi la cea potrivita, ceva care sa te scoata din rutina. Important este sa nu renunti, sa incerci cat mai multe lucruri noi si astfel sa iti dai ocazia sa te cunosti mai bine.
Si pentru copilul tau un hobby este deosebit de util, ajutandu-l sa isi dezvolte capacitati si abilitati esentiale pentru viata. Este cel mai frumos si usor instrument de educatie si un mod de a-l ajuta sa se dezvolte armonios.
Pornind de la aceasta idee, planuiesc o serie de articole care sa te ajute sa iti alegi activitatea preferata. Voi descrie in detaliu un numar de 7 tehnici creative inedite – modalitati de lucru, materiale si instrumente necesare, cum se procedeaza, trucuri, sfaturi si surse de inspiratie. Practic, un ghid complet, cu tot ce trebuie sa stii de la A la Z.
Acestea sunt propunerile mele:
1. Tehnica quilling
Tehnica quilling denumita si tehnica spiralarii hartiei, a devenit foarte populara deoarece dupa invatarea ei poti confectiona obiecte deosebit de frumoase. Fasiile de quilling, care se pot procura din magazinele de hobby, se spiraleaza cu o unealta simpla, iar apoi se modeleaza in mai multe moduri, in final lipindu-se pe suprafetele dorite. Cu aceasta tehnica se pot decora cutii, gentute, felicitari, etc.
In cazul copiilor, aceasta tehnica le dezvolta aptitudinile manuale, fantezia si simtul pentru frumos.
2. Tehnica decoupage
Popularitea tehnicii servetelului, denumita si tehnica decoupage, este in crestere, in primul rand datorita simplitatii cu care se pot obtine decoratiuni deosebite. Tehnica se invata foarte usor, ea presupunand lipirea unor decupaje din hartie (servetele, hartie de orez, fotografii, ziare, hartie decoupage, etc). Suprafetele de decorat pot fi si ele foarte diverse – se poate lucra pe lemn, ceramica, gips, portelan, sticla, etc.
3. Modelajul cu pasta polimerica
Pasta de modelat cu uscare la cuptor se gaseste in diverse culori. Dupa procesul de modelare a figurinelor, acestea se coc in cuptor iar apoi pot fi utilizate ca ornamente, cadouri sau transformate in accesorii. Modelajul dezvolta aptitudinile manuale ale copiilor si nu necesita multe materiale.
4. Tehnica origami
5. Tehnica mozaicului
Decoratiunile realizate dau o nota vesela caminului, dar pot constitui tototdata cadouri utile si aspectuoase.
6. Tehnica impaslirii lanii
Aceasta tehnica poate fi usor invatata si de copii, insa trebuie sa le atragem atentia asupra acului foarte ascutit, pentru a evita accidentele.
7. Tehnica papier mâché
Ca sursa de inspiratie recomand colectia Idei Creative a Editurii Casa – pe baza modelelor prezentate in carti poti experimenta cele 7 tehnici propuse, intr-un mod ghidat. In paginile cartilor vei descoperi mai multe modele simpatice, care pot deveni jucarii sau cadouri deosebite.
Tu ce tehnici ti-ai dori sa incerci dintre cele prezentate?
Sursa: www.creatissimo.ro