Cartierul romilor de pe Dealul Sorocii – turiștii fascinați de contrastul dintre lux și sărăcie

0
3644

Cartierul romilor din dealul Sorocii este popular în special printre turiștii străini care vin la Soroca. Aceștia sunt fascinați de palatele ridicate aici și de locatarii lor, care sunt tot mai deschiși în ultimii ani pentru turiști.

Cartierul romilor este inedit mai ales prin faptul că istoria acestei etnii este legată de legendarele șatre cu care hoinăreau prin lume. Iar aici, la Soroca, în loc de tradiționalele șatre s-au ridicat ditamai castele, unele frumoase, altele kitsch-ioase, dar la fel de impresionante. Tot pe dealul Sorocii pot fi vizitate copiile celebrelor edificii ca Teatrului Bolșoi din Moscova, Bazilica Sfântului Petru din Vatican și Capitoliul din Washington. Pentru câțiva lei, deși este acceptabilă orice valută populară, vi se “citește” viitorul în palmă sau aflați ce prezic cărțile despre soartă.


Articolul precedentFC Inter va fi pe podium, până la primăvara, iar echipele din Visoca – în subsolul clasamentului
Articolul următorAstăzi este ziua când ne scoatem pălăriile în fața celor care cresc pâinea
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.