„60 de toamne” ale maestrului Gheorghe Duminică

0
100
Gheorghe Duminica la 60 ani

„60 de toamne”, sub acest generic, astăzi, s-a desfășurat concertul aniversar al maestrului Gheorghe Duminică, Om Emerit al Republicii Moldova, conducător artistic și dirijor al orchestrei Nistrenii”, profesor la Colegiul de Arte “Nicolae Botgros” din Soroca.

Evenimentul a adunat multă lume bună în sala de festivități a Colegiului de Arte. Aici, mai întâi a studiat dirijorul, iar mai apoi și-a început activitatea în calitate de profesor, educând noi și noi generații de artiști. Mesaje de felicitare, diplome, cadouri și cele mai calde urări de viață lungă, sănătate și inspirație i-au adresat administrația instituţiei, colegii de breaslă, conducerea raionului și Secției cultură și Turism.

Mesaj de felicitare, Emil Guțu, directorul Colegiului de Arte “Nicolae Botgros”

Totodată, foștii și actualii discipoli ai profesorului Gheorghe Duminică au evoluat în scenă, în fața publicului adunat, demonstrând rodul muncii aniversarului.

Mai mulți elevi au evoluat în cadrul concertului jubiliar

Gheorghe Duminică nu a stat departe de scenă nici în ziua aniversării. Împreună cu orchestra colegiului, au prezentat un recital pentru toți cei prezenți.

Orchestra Colegiului de Arte “Nicolae Botgros”, dirijor Gheorghe Duminică

La finalul evenimentului, Gheorghe Duminică a făcut o retrospectivă a celor 60 de ani adunați, începând cu anii copilăriei în satul de baștină și până la cele mai frumoase culmi atinse în țară și peste hotare. Acesta a adresat mulțumiri tuturor oamenilor care i-au marcat viața, familiei, profesorilor săi, colegilor și tuturor oficialilor din toate timpurile, care au sprijinit domeniul culturii.

Gheorghe Duminică s-a născut în satul Chetrosu, raionul Drochia. De peste 30 de ani este profesor la Colegiul de Arte “Nicolae Botgros”, iar de 15 ani este conducător artistic al orchestrei de muzică populară “Nistrenii”, a Palatului de Cultură Soroca.

[Not a valid template]

Articolul precedentAsociația de Băștinași din Baxani, pe cale de a fi înființată
Articolul următorS-au născut în perioada  24 – 30 octombrie 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.