55 de pietoni morţi şi peste 500 răniţi în doar opt luni

0
22

55 de morţi şi peste 500 de răniţi. Nu sunt date de pe front, sunt datele statistice privind accidentele rutiere cu implicarea pietonilor, produse în primele opt luni ale anului curent. Anul trecut, în asemenea accidente au murit 72 de oameni.

Pentru a preveni tragediile, Inspectoratul Naţional de Patrulare a lansat campania naţională „Pietonul”. În cadrul acesteia, sunt sancţionaţi atât şoferii, cât şi pietonii nedisciplinaţi. În total, aproape 280 de şoferi au fost sancţionaţi de către inspectorii de patrulare pentru că nu au acordat prioritate pietonilor. Cei nedisciplinaţi s-au ales cu o amendă de până la 300 lei și cu două puncte de penalizare. Totodată şi unii pietoni s-au ales cu sancţiuni. Aproape 320 de oameni au primit amenzi de până la 600 lei pentru traversarea străzii în locuri interzise.

În perioada 3 – 20 septembrie, din cauza neatenţiei şoferilor sau a pietonilor, s-au produs 34 de accidente rutiere, soldate cu cinci morţi şi 32 de răniţi, inclusiv opt copii. Campania „Pietonul” s-a desfăşurat în perioada menţionată pe întreg teritoriul ţării. Inspectoratul Naţional de Patrulare desfășoară în fiecare zi activități pentru a reduce numărul accidentelor rutiere. „Datele statistice arată că anume accidentele rutiere cu implicarea pietonilor în mai mare parte este vina pietonilor deoarece nu traversează regulamentar sau se deplasează pe marginea carosabilului”, a spus ofiţerul de presă al INP, Alina Bunghez. (canal3.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.