250 de elevi din raionul Soroca participă de astăzi la tabăra de vară online ”E-vacanța”

1
365
sursa imaginii: https://www.bark.us/blog/how-does-zoom-work/

Astăzi a fost dat start tabărei de vară online ”E-vacanța” pentru elevii din raionul Soroca. Tabăra alternativă, desfășurată în premieră doar în mediul online, este organizată de Direcția Învățământ Soroca în parteneriat cu Tabăra pentru copii „La dumbravă” și Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. 

„Tabăra de vară ”E-vacanța” își propune să continue frumoasele tradiții ale unei tabere reale cu ateliere interesante, comunicare interactivă, mișcare, sport și voie bună, ne-a declarat Angela Mușenco, șefa Direcției Învățământ Soroca. Copiii împreună cu părinții pot alege din gama diversă de ateliere activități pe interes: fotomontaj, engleză prin joc, acordarea primului ajutor medical, programare, blogging, etc. În prima etapă a taberei s-au înscris 250 copii din toate instituțiile de învățământ din raion. Ei vor fi ghidați de la distanță de 9 profesori prin intermediul platformei Zoom. Ulterior, împreună cu Centrul de Resurse pentru Tineret Dacia vom veni și cu alte oferte. Ne dorim foarte mult ca elevii în cadrul taberei online să învețe lucruri noi, să comunice într-un mod bun, pozitiv și să-și dezvolte aptitudinile”. 

Astăzi elevii au participat deja la primele ore de engleză și robotică. „Întotdeauna sunt elevi pasionați de un obiect mai mult decât de ceilalți, afirmă profesorul de engleză Vasile Cebotari. Tabăra de vară permite acestor elevi să meargă mai departe de programul școlar. Și chiar dacă limba engleza nu este pasiunea unui elev-participant, atelierul permite să repete cele învățate pe parcursul anului școlar și să învețe cava nou. Eu personal în cadrul acestui atelier sper să obțin noi abilități în predarea online, să învăț și să practic noi instrumente digitale de predare și să mă dezvolt în plan professional”. 

Între timp pe copii și adolescenți îi așteaptă și alte instruiri utile și interesante, inclusiv în domenii moderne, cum ar fi Atelierul de social media, care, păcat că nu se predă în școli.

„De-a lungul activității mele am avut ocazia să interacționez cu tineri de toate vârstele (mai mult cu cei din raionul Orhei), iar oportunitatea de a comunica cu tinerii din Soroca este o provocare plăcută, zice Svetlana Matvievici, cunoscută în mediul online și ca Orheianca. Sper să pot fi utilă și să am răspunsuri utile pentru toate întrebările participanților la tabăra de vară. Primul atelier îl voi organiza de la Timișoara, al doilea de la București, iar la ultimul aș putea fi deja în Orhei, cu toate astea voi fi aproape de fiecare participant, datorită tehnologiei, iar asta mi se pare fascinant.”

Cei 250 de elevi, care s-au înregistrat în primul tur, au avut de ales între mai multe ateliere: Acordarea primului ajutor medical (Alexei Rodica – medic), Atelierul de social media (Svetlana Matvievici – blogger), Engleza prin joc – învățământ primar (Cebotari Vasile – profesor), Engleza prin joc – ciclul gimnazial (Bulat Vladimir – profesor), Atelier de robotică (Baș Vasile – profesor), Atelier de programare în scratch (Gatman Olimpia – profesor), Inventatorul de povești (Mitreanu Natalia – profesor), Zumba Kids (Zabolotnîi Dorina – profesor) sau Atelierul tânărului fotograf (Vadim Șterbate – jurnalist).

Articolul precedentAUDIO. Povață și dojană (II): Așezarea la casa noastră
Articolul următorVIDEO. Artur CERARI, baronul rromilor din Republica Moldova: Spre deosebire de orașul Otaci, la Soroca situația cu coronavirusul este sub control
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.