+200 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore, inclusiv la Soroca

0
902

Alte 200 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în republică, după procesarea a 1093 teste de laborator. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 46796 cazuri. În același tim, 35018 persoane au fost tratate  de COVID-19, iar 1211 au decedat din cauza complicațiilor provocate de virus.

În raionul Soroca astăzi este înregistrat un singur caz nou de infectare cu Coronavirus. Numărul total de infectări de la începutul pandemiei a ajuns la 1103. Dintre acestea 33 s-au soldat cu decesul pacienților, iar 990 cu recuperarea lor.

Totodată informăm despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 1204: Bărbat de 64 ani, din raionul Anenii Noi. Internat la data de 15 septembrie la Spitalul Raional Anenii-Noi. Comorbidități: obezitate, cardiopatie, hipertensiune arterială.

 

Deces 1205: Femeie de 83 ani, din mun. Bălți. Internată la data de 8 septembrie la Spitalul Clinic Bălți. Comorbdități: cardiopatie, hipertensiune  arterială.

 

Deces 1206: Bărbat de 51 ani, din raionul Briceni. Internat la data de 13 septembrie la Spitalul Raional Briceni. Comorbidități: delirium tremens.

 

Deces 1207: Bărbat de 57 ani, din raionul Criuleni. Transferat la data de 10 septembrie, de la Spitalul Raional Criuleni, la Spitalul “Sf. Treime”. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

 

Deces 1208: Femeie de 57 ani, din Transnistria. Comorbidități: schizofrenie.

 

Deces 1209: Femeie de 80 ani, din Transnistria. Comorbidități: diabet, patologie cardiacă.

 

Deces 1210: Bărbat de 48 ani, din Transnistria. Comorbidități: insuficiență cardiacă cronică.

 

Deces 1211: Cu profund regret, MSMPS anunță trecerea în neființă a dlui Iurie Solomon, în vârstă de 45 ani, care activa în calitate de medic chirurg în cadrul Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „V. Ignatenco”. Acesta a fost internat la data de 10 septembrie la Spitalul Clinic Republican. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate și colegilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

 

MSMPS exprimă sincere condoleanțe rudelor și colegilor, în legătură cu trecerea în eternitate a dlui Alexei Sofroni în vârstă de 77 ani, doctor habilitat în științe medicale, disciplina de gastroenterologie, Departamentul Medicina Internă, USMF. Dl Sofroni a decedat urmare a complicațiilor post-COVID-19,  rezultatul ultimului test fiind negativ,  la data de 15 septembrie. Acesta urma tratament  în cadrul Spitalului Clinic Republican, fiind internat la data de 25 august. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

 

Până la ziua de astăzi, 35 de lucrători medicali au decedat din cauza COVID-19.


Articolul precedentLuptă dublă împotriva COVID-19: Virusul a făcut prăpăd printre lucrătorii medicali în țara noastră
Articolul următor Dacă vrei să fii primar de Dubna – acum e momentul!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.