168 de rachete antigrindină din cele 2000 importate în țară, au fost distribuite în raionul Soroca

0
341

Ieri, în Republica Moldova a ajuns lotul de două mii de rachete antigrindină de rază lungă, importate din Rusia. Acestea urmează a fi repartizate în cele 132 de puncte de lansare din întreaga ţară, inclusiv la Soroca, informează canal3.md.

Potrivit sursei, lotul de rachete antigrindină a fost depozitat la unitatea specială din oraşul Corneşti, raionul Ungheni. De aici ele vor fi repartizate către punctele de lansare din întreaga ţară.

356 de rachete din acest lor au fost aduse ieri la Centrul de comandă aflat la Băxani, care gestionează activitatea a 23 de puncte de lansare a rachetelor antigrindină, amplasate în raioanele Floreşti, Drochia, Donduşeni, iar Ocniţa și Fălești parţial.

Rachetele primite la Soroca au fost distribuite la punctele de lansare. Dintre acestea 168 de rachete au ajuns la 11 puncte de lansare din raionul Soroca, ne-a comunicat Igor Trifăilă, tehnic-rachetar la Centrul de comandă din Băxani.

Potrivit surse, 70 de rachete au și fost lansate în timpul ploii de ieri.

Pentru procurarea celor două mii de rachete antigrindină de rază lungă, statul a cheltuit 12 milioane de lei. În curând, din Bulgaria va fi achiziţionat şi un lot de 2500 de rachete antigrindină, de rază mică. În acest an, pentru dotarea sistemului antigrindină, Guvernul a alocat 40 de milioane de lei.

APROPO

O rachetă antigrindină a ajuns într-o gospodărie din satul Racovăț.

S-a întâmplat la data de 1 iunie. Racheta a lovit în peretele casei și s-a facut bucăți, iar conținutul s-a împrăștiat prin curte. Din fericire nimeni nu a avut de suferit. Stăpânul casei, care, în acel moment, se afla la o distanță de 5 metri de la locul impactului, s-a ales cu o sperietură zdravănă în urma bubuiturii produse de racheta „rătacită”. Peretele casei a fost ușor deteriorat, ne-au comunicat surse din localitatea menționată.

La fața locului a fost chemată poliția.

RECOMANDĂM SĂ CITIȚI ȘI:

CUM LUPTĂM CU GRINDINA?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.