160 de școli vor fi dotate cu echipament pentru laboratoarele de fizică, chimie şi biologie

0
32

O sută şaizeci de școli din Republica Moldova vor fi dotate cu echipament pentru laboratoarele de fizică, chimie și biologie. Acțiunea are loc în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM), sprijinit financiar de Banca Mondială și implementat de Ministerul Educației Culturii și Cercetării (MECC), transmite MOLDPRES. 

Modernizarea laboratoarelor școlare este una din activitățile menite să îmbunătățească condițiile de învățare în școlile din țară și să contribuie la promovarea reformelor eficiente în sectorul educației. Instituțiile de învățământ care vor beneficia de echipament pentru laboratoare au fost selectate în urma unui concurs la care au participat 270 de școli din toate raioanele țării, în baza criteriilor de acces și calitate a educației, agreate de Banca Mondială. Prioritate au avut instituțiile de învățământ care se află în localitățile cu perspectivă demografică și oferă un mediu prietenos copiilor. Școlile trebuie să aibă un număr nu mai mic de 400 de elevi și cabinete specializate pentru fizică, chimie și biologie. Standardele minime de dotare a cabinetelor școlare au fost aprobate de MECC în februarie 2019.

În cadrul proiectului, se preconizează a fi instruiți aproximativ 500 de profesori de fizică, chimie și biologie de la cele 160 de școli. Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este implementat în perioada 2013-2022, cu un buget de 50 milioane de dolari, oferiți în calitate de împrumut preferențial de Banca Mondială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.