149 CAZURI CONFIRMATE: Raionul Soroca rămâne pe locul trei, după numărul cazurilor  de COVID-19

0
942

La această oră, în Republica Moldova sunt 149 cazuri confirmate de covid-19. Dintre acestea, 100 sau peste 60% sunt cu transmitere locală, în timp ce 49 cazuri sau cca 32% sunt de import, a informat Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în briefingul din această dimineață, despre situația epidemiologică din țară.

Raionul Soroca rămâne printre cele mai afectate zone, cu 14 cazuri confirmate. Astfel Soroca se plasează pe locul trei după Chișinău (56) și Hâncești (21).

Referitor la stare de sănătate a pacienților ministra a menționat că 25 pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” sunt în stare gravă; 73 – stare medie;  25 – stare satisfăcătoare.

Alți 10 pacienți (8 copii și 2 mame), internați la Spitalul de Boli Infecțioase pentru Copii, sunt în stare medie.

Trei dintre pacienții tratați la Spitalul Clinic Republican înregistrează evoluție gravă, iar un pacient este în stare medie.

La Institutul Mamei și Copilului sunt internați o mamă cu copil, starea acesteia fiind de gravitate medie, a mai spus ministra.

Amintim că până în prezent 1164 de persoane au fost investigate în laborator, în 149 de cazuri fiind confirmată prezența COVID-19. Două persoane au fost tratate, iar un pacient a decedat răpus de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.