100 de copii pregătiți de școală cu ajutorul UNICEF și CRT Dacia

0
120

100 de familii din municipiul Soroca, în ajun de an școlar, au fost ajutate să pregătească copiii pentru școală. Acestea au primit în dar ghiozdane și rechizite, iar în viitorul apropiat vor beneficia și de hăinuțe pentru copii.

Acțiunea face parte din cadrul Proiectului ”Promovarea sporită a participării copiilor rromi în educație”, care este implementat de către Centrul de Resurse de Resurse pentru Tineret (CRT) Dacia în parteneriat și cu suportul Reprezentanței UNICEF din Moldova, care are ca scop incluziunea copiilor rromi din municipiul Soroca și satul Vulcănești în educație de calitate.

Astfel, în prag de an școlar, reprezentanții CRT Dacia au mers din casă în casă și au împărțit bunurile elevilor rromi din clasele primare și gimnaziale. “Activitatea de azi este un suport pentru școlarizarea copiilor rromi din familii social vulnerabile din municipiul Soroca.  100 de copii sunt dotați în municipiul Soroca, iar alți 75 la Vulcanesti, unde este implementat același proiect”, ne-a comunicat Olesea Ciobanu, coordonatoare de proiect, CRT Dacia.

Majoritatea familiilor beneficiare sunt numeroase. Bunăoară, în familia Rozei Gruia cresc cinci copii, dintre care doi sunt elevi. Femeia spune că pentru familia sa, acest ajutor este foarte important, or familia are multe cheltuieli.

După cum informează organizatorii acțiunii, toți copii care beneficiază de ajutor, trebuie să fie înscriși la coală și să frecventeze lecțiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.