10 mâncăruri tradiționale de Paște în alte țări

0
179
Foto: pixabay.com

Ca în fiecare an, Paștele ar trebui să fie despre acasă, despre familie și despre prieteni. Dar ce ne unește tot timpul în jurul mesei dacă nu mâncarea tradițională? Astăzi lăsăm mielul și cozonacii și tragem puțin cu ochiul la ce se pune pe masa de Paște în alte locuri de pe Glob. Din Germania până în Mexic sau din Grecia până în Liban, iată lista noastră cu preparate tradiționale de Paște din întreaga lume.

Foto simbol: pixabay.com

Supa de hasmatuchi (Germania). Hasmatuchi este o rădăcinoasă înrudită cu pătrunjelul, iar supa de hasmatuchi se serveste în Germania în Joia de dinaintea Paștelui (cunoscută și drept Joia Verde).

Tsoureki (Grecia) este o pâine impletită (menită să simbolizeze Sfânta Treime) care se servește cu ouă roșii (care simbolizează sângele Domnului). Sună familiar?

Foto simbol: pixabay.com

Torta Pascualina (Argentina) este similară cu un quiche frațuzesc. Are aluat de foietaj, umplutură de spanac și brânză și se servește de obicei în timpul postului.

Rosquillas (Spania). Aceste gogoși se mănâncă mai ales în săptămâna Paștelui (de altfel, numele lor complet în spaniolaă este Rosquillas de Semana Santa). Se servesc cu zahăr pudra deasupra.

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Hot Cross Buns (Regatul Unit).  Aceste chifle dulci sunt umplute cu stafide sau coacăze și sunt marcate cu o cruce deasupra. Sunt extrem de populare și în afara Marii Britanii, în țări precum Australia sau Noua Zeelandă.

Advocaat (Olanda) este un lichior de ouă preferat de olandezi. Numele lui este prescurtarea lui “advocatenborrel” care înseamnă, în traducere liberă, bautura pentru avocați.

Foto: foodstory.stirileprotv.ro

Capirotada (Mexic) se servește, de regulă, în Vinerea Mare. Rețetele pentru această budincă de pâine variază de la o regiune la alta a țării. Pe lângă pâine, capirotada conține nuci, fructe uscate și ornamente din zahăr.

Ma’amoul (Liban) este făcută dintr-un aluat fraged, cu mult unt și poate fi umplută cu fistic, nuci sau chiar prune.

Foto simbol: pixabay.com

Șunca afumată (SUA) este cel mai popular preparat de Paște în America. Șunca are un gust dulceag, datorită sosului din miere și zahăr brun cu care este glazurată.

Simnel Cake (Regatul Unit) este un tort cu fructe care se măncă în Anglia în duminicile din postul Paștelui. Este acoperit cu un strat de marțipan și 12 bile de marțipan care simbolizează numărul apostolilor.

foodstory.stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.