Ziua Națională a Alimentației

0
57

Guvernul a susținut inițiativa legislativă a unor deputați privind marcarea la 16 octombrie a Zilei Naționale a Alimentației. Aceasta va fi inclusă în Hotărârea Parlamentului „Cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă din Republica Moldova”, transmite IPN.

Scopul acestei zile este de a preveni risipa alimentară. Potrivit datelor statistice, anual pe glob se aruncă 88 mln tone de produse alimentare. Un motiv constă în estimarea incorectă, deseori exagerată, a cantității de alimente necesare consumului, procurarea produselor în exces. Pe de altă parte, în lume suferă de malnutriție peste 800 mln de persoane.

Ziua Mondială a Alimentației este marcată în 150 de țări. În Moldova, autorii inițiativei legislative speră că, prin completarea Calendarului zilelor comemorative, de sărbătoare și zilelor de odihnă cu Ziua Națională a Alimentației, acțiunile de combatere a risipei alimentare se vor intensifica,va spori calitatea alimentelor, se vor majora suprafețele semănate cu culturi ecologice în agricultură.

IPN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.