1 iunie ar putea fi zi liberă pentru cetăţeni

0
24

Ziua ocrotirii copilului, pe care o marcăm tradiţional la data de 1 iunie, ar putea fi declarată zi liberă pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova. Astfel, adulţii vor avea ocazia să petreacă această zi în sânul familiei.

Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat ieri, 23 mai, la Biroul Permanent al Parlamentului de deputata PL, Alina Zotea. “Am inițiat această propunere legislativă alături de colegii mei, având în vedere că data de 1 iunie este Ziua ocrotirii copilului și trebuie marcată împreună cu părinţii, deoarece copiii evoluează la diferite spectacole și au nevoie de sprijinul, afecţiunea și atenția părinților. Lipsa părinților la evenimentele educative se răsfrânge negativ în dezvoltarea copiilor”, menţionează deputata, în mesajul său către public.

Proiectul de lege a fost semnat și de deputații Mihai Ghimpu și Roman Boțan.

„Consider că societatea noastră are nevoie de copii sănătoși și educați, iar pentru aceasta este necesar ca fiecare dintre noi să conștientizăm faptul că reîntregirea familiei este un moment-cheie în depășirea problemelor cu care se confruntă copiii din țara noastră. Anume aceasta m-a determinat să vin în întâmpinarea acestor copilași, iar mâine voi prezenta și scrisorile care mi-au fost expediate”, a spus Alina Zotea.

Părerile locuitorilor oraşului Soroca referitor la această iniţiativă legislativă sunt împărţite:

„Dat fiind faptul că, ziua de 1 iunie, este o Zi dedicată copilului, desigur că, ca părinte, aş vrea să fiu alături de ei, mai ales în această zi. Chiar dacă au mereu libertate şi nu le lipseşte nimic, oricum ei aşteaptă această zi, fiind una deosebită pentru ei”, spune Natalia Vrabie, părinte.

„Cred că căutăm prea multe motive pentru a ne odihni, şi a ne eschiva de la muncă. Dacă există dorinţă, reuşeşti şi să lucrezi în ziua respectivă, dar şi să petreci câteva ore cu copilul sau nepotul. Şi aşa nu este de lucru. Avem prea multe sărbători. Trebuie să câştigi, apoi să cheltui”, este de părere Vasile Spoială, părinte şi bunic.

„Este o idee bună, pentru că, când eşti alături de copil în această zi, el simte că este sărbătoare. Am nepoţi şi, este o mare bucurie pentru ei când le sunt alături. Pe această dată avem şi o aniversare, astfel că, ziua de 1 iunie, pentru noi nu trece neobservată niciodată”, Xenia Zubatâi, părinte şi bunică.

Proiectul de lege urmează a fi dezbătut la una din următoarele şedinţe ale Parlamentului.

Doina Alexei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.