„Ziua bastonului alb” sărbătorită la Soroca prin poezie şi competiţii sportive

0
29

La 15 octombrie este marcată „ZIUA INTERNAŢIONALĂ A BASTONULUI ALB”. Bastonul alb este instumentul care ajută persoanele cu deficienţe de vedere să fie independente şi totodată este simbolul care îi reprezintă pe toţi cetățenii nevăzători din societatea noastră.

La Soroca, acestă zi a fost sărbătorită în incinta Organizaţiei Teritoriale AO “Asociaţia nevăzătorilor din Republica Moldova”, unde s-au adunat mai mulţi soroceni, membri ai organizaţiei. Unii dintre aceştia au participat la activităţile desfăşurate în biblioteca specializată pentru nevăzători, alţii s-au retras la tablele de şah, într-o altă sală. “Am pregătit şi am desfăşurat activităţi culturale de masă, activităţi sportive. În bibliotecă am avut o victorină în care am evaluat cunoştinţele cititorilor despre viaţa şi activitatea persoanelor marcante cu dizabilităţi din toată lumea. Cu toţii am recitat versuri proprii, am cântat…” ne-a comunicat Stela Noviţcaia, biliotecară la bilioteca specializată pentru nevăzători şi organizatoarea evenimentului.

În timp ce unii recitau poezii, alţi participanţi la eveniment concurau între ei la dame şi şah, într-o competiţie a nevăzătiorilor din Soroca, pentru a stabili campionul. În final, cel mai bun în jocul de dame s-a dovedit a fi Anatolie Sturza, iar la şah Nicolae Paşcan.

În raionul Soroca sunt circa 120 de persone cu deficienţe de vedere.

Articolul precedentDacă Maia Sandu este „ţarevna”, atunci cine este Ion Sturza?
Articolul următorVinăriile din Moldova, în căutarea unei noi identități

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.