Zilele libere se vor plăti numai dacă… nu sunt libere

0
172

În cazul în care zilele de sărbătoare nelucrătoare nu coincid cu zilele de repaos săptămânal, salariaților remunerați în acord sau pe unitate de timp (oră sau zi), li se plătește salariul mediu. În Monitorul Oficial din 15 martie curent a fost publicată Legea pentru modificarea Codului Muncii, precum și decretul de promulgare a acesteia.

  În același timp, legea prevede că, în cazul în care zilele de sărbătoare nelucrătoare coincid cu zilele de repaos săptămânal, salariul mediu pentru aceste zile nu se plătește. Astfel, art. 111 din Codul Muncii se completează cu prevederi ce aduc claritate în cazul zilelor de repaos, scrie deschide. Totodată, legea prevede că, pentru angajații remunerați cu salarii de funcție fixe, salariul de funcție al acestora nu se modifică, dacă în luna respectivă există zile de sărbătoare nelucrătoare. În acest sens, se completează art. 135 din Codul Muncii, ce se referă la modul de stabilire a salariilor Prevederile au intrat în vigoare la 15 martie 2019, data publicării.

(deschide.md)

Articolul precedentMâine apare nr. 11 al ziarului “Observatorul de Nord”!
Articolul următor(LIVE VIDEO) Audieri publice privind „Programul de Revitalizare Urbană a municipiului Soroca 2019-2021”.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.