Zeci de familii de refugiați ucraineni s-au stabilit temporar la Soroca / VIDEO

0
2043

De câteva zile zeci de familii de ucraineni s-au refugiat în raionul Soroca. Deși nu există o statistică oficială, tot mai mulți refugiați vin la rude, sunt adăpostiți de oameni care nu pot fi indiferenți, dar sunt și din cei care s-au cazat la hotel. 

Majoritatea dintre cei cazați pe la hoteluri sunt șocați de ceea ce se întâmplă, unii au reușit să vină cu întreaga familie până la instalarea legii marțiale. Majoritatea au refuzat să vorbească în fața camerei, căci încă nu și-au revenit și nici nu știu ce să facă în continuare. Alexei a venit la Soroca din Kiev, a reușit să fugă cu soția și cei doi copii ai săi.

Amintim că ieri președintele rus Vladimir Putin a declarat că a decis să desfășoare ceea ce el a numit „o operațiune militară specială”. Putin susține că a luat decizia după ce, în ajun, liderii separatiști din estul Ucrainei i-au cerut să le ofere asistență militară împotriva armatei ucrainene. 

Conform Europa Liberă, Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a anunțat vineri că va rămâne la Kiev, în timp ce forțele ucrainene luptă contra invadatorilor ruși care avansează spre capitala ucraineană, în cel mai puternic atac asupra unui stat european de la al doilea război mondial încoace, relatează Reuters. „Dușmanul m-a marcat drept ținta numărul unu” a avertizat Zelenski vineri într-un mesaj televizat. „Familia mea este ținta numărul doi. Ei vor să distrugă politic Ucraina distrugându-l pe șeful statului”. „Voi rămâne în capitală. Familia mea e și ea în Ucraina”, a mai spus liderul de la Kiev.

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat bilanțul în victime omenești după o zi de invazie rusească: 137 de morți și 316 răniți. El a anunțat și mobilizarea generală, adică toți bărbații apți de luptă, între 18 și 60 de ani, nu au voie să părăsească țara și vor fi chemați la război pentru a-și apăra țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.