Vrei lămâi proaspete peste iarnă?

0
144

E foarte important să ții lămâi în casă. Atât sucul, cât și coaja lor sunt importante pentru prăjituri, ceaiuri sau alte preparate. Cu toate acestea, oamenii evită să le gătească din cauza faptului că acest fruct nu are același gust delicios și iarna. Iată câteva trucuri ce rezolvă acest lucru.

Ca să păstrezi lămâile proaspete și în anotimpul rece, ai nevoie doar de anumite lucruri pe care le ai prin casă. Nu trebuie să faci mare lucru, ci doar să fii puțin atent. Astfel, citricele nu se vor usca foarte repede, iar tu le vei putea folosi să prepari cele mai bune prăjituri chiar și în decembrie sau ianuarie.

Cel mai simplu truc pentru a păstra lămâia proaspătă mai mult timp este să o pui într-un recipient fără oxigen. Mai exact, borcanele trebuie sterilizate, se pun lămâile și o lumânare mică. Lumânarea trebuie aprinsă și borcanul închis ermetic. În acest fel, lumânarea va scoate oxigenul din borcan, iar lămâile din interior vor rămâne la loc sigur.

Nispul este o modalitate la fel de utilă. Mai exact, trebuie să îl uscați foarte bine și să puneți un strat de aproximativ 3 cm pe fundul recipientului în care le veți așeza. Lămîile se vor pune într-o hârtie de copt, iar peste acestea se va mai presăra încă un strat de nisip.

De asemenea, și trucul și ceara este o metodă la fel de eficientă. Astfel, trebuie doar să topiți ceara, și să puneți câte un strat de ceară topită pe lămâi, individual cu ajutorul unei pensule. Ceara se va lăsa la uscat, iar lâmile se vor depozita într-o cutie ventilată.

sursa: playtech.ro


Articolul precedent„S-a alăturat inamicului”: Povestea soldatului ucrainean care luptă împotriva tatălui său
Articolul următorCând se pune sarea în piure, de fapt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.