Vorbe sau fapte: La Soroca se va rupe alianța PSRM-PDM?

0
1237

Săptămâna aceasta Partidul Democrat din Moldova anunța că membrii Organizației Teritoriale PDM Soroca au semnat o adresare către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, “în care reclamă abuzuri și presiuni pe care funcționarii publici le-au făcut asupra echipei partidului din Soroca”. Deși acuză socialiștii că ar sta în spatele plecării din PDM a primarilor din raionul Soroca, democrații nu spun nimic despre coaliția pe care o au în raion cu PSRM.

“Eu am fost surprins de ce au făcut primarii noștri, de aceste presiuni asupra lor, ne-a declarat Ghenadie Muntean, președintele OT PDM Soroca. Dumneavoastră știți foarte bine cine stă în spate, și nu este un secret, printre ei este și doamna Pelipețchi, adică socialiștii. Apropo, acea listă a fost semnată de domnul Terentii și domnul Mandric, care din 2019 nu mai fac parte din PDM.”

L-am întrebat pe Ghenadie Muntean, dacă după aceste cazuri vor ieși din alianța locală cu PSRM și vor schimba conducerea raionului Soroca. “Cât privește coaliția, socialiștii au făcut primul pas fără să ne anunțe și doamna deputat Pelipețchi s-a întrunit cu primarii noștri care au luat această decizie. Eu deja voi cere permisiunea biroului să facem o întâlnire cu doamna Aliona Pelipețchi și cu domnul Veaceslav Rusnac, să vedem dacă lucrurile sunt așa, noi vom lua o hotărâre, încă nu știu dacă va fi pozitivă sau negativă. Eu am votat personal împreună cu colegii mei pentru domnul Veaceslav Rusnac în funcția de președinte al raionului Soroca. Vreau să aflu motivul pentru ce au făcut, mai ales că noi am avut la început o înțelegere verbală ca să nu fie jocuri cu primarii și ei au fost de acord. A fost înțelegere omenească, dar la noi omenia este pe ultimul plan, cu regret. În curând vom decide dacă mai are rost să fim în această coaliție”.

Aliona Pelipețchi lidera socialiștilor locali și Veaceslav Rusnac președintele raionului Soroca, au refuzat să comenteze această situație. Amintim că declarația de părăsire a PDM a fost semnată de Veaceslav Terentii, primarul comunei Căinarii Vechi; Valentina Ceban, primarul comunei Ocolina; Serghei Cetulean, primarul comunei Parcani; Iurie Marian, primarul satului Rudi; Mihail Gâtlan, primarul comunei Cosăuți; Victor Mutruc, primarul satului Egoreni; Larisa Gâncu, primarul satului Rădi Cereșnovăț; Pavel Covalciuc, primarul satului Zastânca și consilierul raional PDM, Victor Mandric. În 2020 alți doi primari au părăsit rândurile PDM, este vorba de Boris Rotaru, primarul comunei Șolcani și Gheorghe Buzurniuc, primarul comunei Pârlița. Totodată amintim că în 2016, printr-o declarație similară 10 primari din raionul Soroca au părăsit partidele lor și s-au alăturat PDM.

Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Indicatorul a pierdut lupta… cu criticile
Articolul următorInterviu cu soroceni – Tamara Coșciug / VIDEO
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.