(VIDEO) Reținere cu mascați. Un sorocean riscă până la 15 ani de închisoare pentru șantaj

0
3844

Un sorocean în vârstă de 43 de ani a fost reținut de mascați, în timp ce l-a luat la pumni pe un alt bărbat. Poliția a stabilit că bănuitul șantaja și amenința victima de mai mult timp. Acum, făptașul riscă ani grei de pușcărie.

Poliția a stopat acțiunile de șantaj și amenințare cu moartea a unui bărbat în vârstă de 52 de ani, care a fost intimidat de un alt bărbat. Victima era șantajată sub pretextul unei datorii, anunță poliția printr-un comunicat.

Potrivit sursei, suspectul este un bărbat  de 43 de ani, originar din Soroca. Acesta a fost reținut în flagrant în timp ce maltrata victima prin  aplicarea forței fizice și constrângerii psihice, pretinzând de la aceasta o tranșă de 10 000 de dolari.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație efectuate de ofițerii Direcției combatere a criminalității organizate a Inspectoratului Național de  Investigații în comun  cu ofițerii de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție  Botanica și Procuratura Botanica, au stabilit că, suspectul  urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, a amenințat victima cu aplicarea violenței și cu moartea, atât a lui cât și a  rudelor  acestuia, aplicând forța fizică, a cerut și a primit bunuri în sumă totală de 235 mii lei. Astfel,  prejudiciul cauzat victimei se ridică la 400 mii lei.

Ieri, 15 octombrie, ofițerii de investigații și cei de urmărire penală, cu suportul polițiștilor de la BPDS “Fulger”, în flagrant delict, a fost reţinut autorul infracțiunii. Bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind cercetat penal pentru comiterea altor genuri de infracțiuni.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru șantaj. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.