VIDEO: Cum era omagiată Limba română la Soroca înainte de pandemie

0
319

Tradițional, în ultima zi a lunii august, este sărbătorită Ziua Limbii române. Acum doi ani cu acest prilej, în parcul Mihai Eminescu”, era mare sărbătoare.


Oameni de cultură, soroceni care își cunosc și iubesc limba s-au adunat pentru a-i aduce un omagiu. Vedeți cum s-a desfășurat sărbătoarea înainte de pandemie.

În cadrul manifestării a fost ținut un minut de reculegere în memoria lui Ion Berghea, originar din satul Hristici, raionul Soroca. “Sărbătoarea Limba române a devenit una tradițională, iar tradițiile sunt făcute de oameni, însă nu de oricare. La învierea limbii române, aici, în Basarabia, au muncit nume notorii. De obicei, în această zi, vorbim despre valoarea, importanța acestui tezaur. Astăzi vom vorbi despre un om, care și-a zidit destinul pe pereții limbii române, un om care tradițional, la toate sărbătorile importante era alături de noi, de soroceni, profesorul Ion Berghea”, a remarcat în discursul său poetul Petre Popa.

Pe lângă aceasta, au fost interpretate cântece și poezii dedicate limbii române, inclusiv a fost organizată o expoziție a meșterilor populari.

Vizualizați în continuare o galerie de fotografii de la eveniment:

Articolul precedentDurerile abdominale, durerile de cap și scaunele frecvente – noi/alte simptome ale COVID-19
Articolul următorIncredibil, dar adevărat: Economia Elveției în declin cum nu s-a mai văzut de 40 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.