(VIDEO) “Istoria este lada cu zestre care trebuie păstrată”

0
182

Profesorii de istorie din raionul Soroca au participat la un seminar de instruire organizat de Muzeul de Istorie și Etnografie Soroca în parteneriat cu Direcția Învățământ. Inițial aceștia au fost ghidați prin muzeu de Nicolae Bulat, și au vorbit despre exponatele de aici, multe dintre care au aparținut consătenilor profesorilor.

“Istoria este lada cu zestre care trebuie păstrată”, a subliniat gazda evenimentului. Apoi Nicolae Bulat le-a vorbit despre intenția de a realiza un almanah istoric, unde profesorii și-ar putea aduce contribuția prin unele articole.

După care a avut loc lansarea cărților  “Arhivele memoriei” și “Exercițiiul Memoriei” în prezența istoricilor Ludmila D. Cojocaru și Virgiliu Bîrlădeanu, care le-au vorbit celor prezenți despre importanța cunoașterii de către elevi a istoriei, inclusiv a evenimentelor legate de ocuparea Basarabiei, deportări și foamete.

Ca exemplu au fost date Țările Baltice și în special Lituania, care după declararea independenței au prezentat istoria adevărată a statelor lor și nu cea a propagandei sovietice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.