(video) Cine colindă cel mai frumos? Aflați rezultatele concursului!

0
78
festivalul colindelor

Festivalul-concurs al obiceiurilor de iarnă ”De urat, v-am tot ura”, care se desfășoară în fiecare an, în cadrul sărbătorii Iarmarocul de Crăciun, a adunat cete de bărbați și colective artistice din întreg raionul. Acestea au adus în fața sorocenilor colinde vechi și urături păstrate din generație în generație. În scenă au evoluat mai multe colective, dar 11 dintre ele s-au înscris în cursa pentru premiile festivalului.

În premieră, în concursului  propriu-zis au concurat cetele de bărbați cu colinde.  La finele anului 2013, Colindul de ceată bărbătească, intrat în patrimoniul UNESCO.

11 ansambluri cu titlul “model” din orașul și raionul Soroca au evoluat în scenă, fiind jurizați de un juriu profesionist: Grigore Bucătaru, șeful Secției Cultură și Turism Soroca; Diana Decusearâ, Directorul General al Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial; Marina Coptu, specialist principal în activitatea formațiilor la același centru; Tamara Coșciug, specialist superior la Secția Cultură și Turism Soroca; Liuba Focșa, specialist principal șa Palatul de Cultură Soroca.

Vă propunem să vedeți cum au evoluat participanții la concursul Festivalului  ”De urat, v-am tot ura” din acest an.

Conform deciziei juriului, locul I și premiul de 700 lei i-a revenit cetei de bărbați de la Colegiul “Mihai Eminescu”.

Pe locul II cu premii a câte 500 lei s-au plasat cetele de bărbați de la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” și ceata de bărbați a Ansamblului Colinda.

Locul III l-au împărțit cetele de bărbați din Vădeni, Nimereuca și de la Liceul “Petru Rareș”, ei primind și câte un premiu în valoare de 300 lei.

[Not a valid template]

Mențiuni și premii a câte 200 lei au fost oferite cetelor de bărbați de la Liceul “Constantin Stere”, Colegiul Agricol și ceata Ansamblului Folcloric “Busuioc” din Șolcani.


Articolul precedentFotografia zilei: Nu fi Naf-Naf!
Articolul următorFotografia zilei: O, brad frumos…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.