(VIDEO) Cabinetul medical și bucătăria grădiniței nr. 13 au fost inaugurate după renovare

0
157

Astăzi,  cabinetul medical și bucătăria grădiniței nr. 13 din municipiul Soroca au fost inaugurate după renovare. Lucrările de reparație au fost efectuate cu sprijinul financiar al Biroului Cooperare Militară al Ambasadei SUA la Chișinău și cu contribuția primăriei Soroca. Inaugurarea a avut loc într-o atmosferă solemnă, la care au participat Șeful Biroului Cooperare Militară al Ambasadei SUA la Chișinău, conducerea raionului și municipiului, dar și părinți.

În cadrul evenimentului, Maior Edward Salazar, Șeful Biroului Cooperare Militară al Ambasadei SUA la Chișinău, a ținut un discurs în limba română, în care a menționat importanța asigurării copiilor cu condiții educative bune, ei fiind viitorul țării.

Statele Unite ale Americii au sprijinit instituția, oferind 43 mii dolari pentru îmbunătățirea condițiilor sanitare. În cadrul proiectului au fost reparate: cabinetul medical și blocul sanitar adiacent, bucătăria și încăperile pentru păstrarea produselor alimentare.

Și autoritățile locale au avut o contribuție de 500 mii lei, din care a fost deschisă o grupă nouă de copii, iar în prezent se efectuează lucrările necesare pentru a deschide a doua grupă de copii.

Vicepreședintele raionului Vladimir Nicuța și primarul municipiului Victor Său, precum și directoarea grădiniței, Anastasia Cojuhari, și-au exprimat recunoștința pentru contribuția SUA  la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor Republicii Moldova și sprijinul în îmbunătățirea condițiilor pentru educarea copiilor. Amintim că și la grădinița din Vasilcău au fost realizate proiecte finanțate de SUA.

În semn de recunoștință, copiii și educatorii au pregătit pentru oaspeți un program festiv, care s-a încheiat cu un dans comun.

La final, oaspeții au mers în incinta grădiniței pentru a vedea cum au fost realizate lucrările de reparație.

Mai multe detalii aflați în numărul următor al ziarului “Observatorul de Nord”.

 

 

 

Articolul precedent(LIVE) Ședința extraordinară a Consiliului Municipal Soroca
Articolul următorCine dorește și cine nu dorește aderarea RM la UE?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.