(VIDEO) Amintiri din copilăria siberiană

0
31

Veteranii din soroca au comemorat, astăzi, victimele deportărilor. Supraviețuitorii deportărilor, prezenți la eveniment, au depănat amintiri dureroase și au menționat că asemenea file din viață rămân întipărite în memoria pentru vecie.

Evenimentul are loc la inițiativa Organizației Veteranilor din raionul Soroca, în colaborare cu Secția raională Cultură și Turism. Programul, care include date istorice privind valurile de deportări în Basarabia, amintirile deportaților supraviețuitori, a fost deschis de vicepreședintele raionului Vladimir Nicuța, care a menționat că aceste tragice evenimente sunt o filă neagră în istoria neamului nostru.

Moderatoarea evenimentului, Tamara Coșciug, a interpretat balada despre deportări. Cântecul redă dorința unui deportat de a reveni la baștină, de a-și revedea meleagul,  a provocat lacrimile celor prezenți.

Supraviețuitorii, unii deportați cu părinții în primii ani de viață, alții născuți în zone îndepărtate ale Rusiei, au povestit ce greutăți au înfruntat familiile moldovenilor deportați fără nicio vină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.