(FOTO/VIDEO) Agricultorii fac totalul campaniei de recoltare a cerealelor: raionul Soroca printre lideri în țară, după volumul recoltei

0
106

Astăzi, la Soroca a fost strâns „Ultimul Snop”.  Producătorii agricoli din raion au făcut totalul campaniei de recoltare a culturilor cerealiere și leguminoase de grupa I. În cadrul unei sărbători, devenită tradiție la finalul lucrărilor, autoritățile publice raionale au împărțit colaci, diplome și premii bănești tuturor celor care au adunat cerealele de pe câmpuri.

TOTALURILE RECOLTĂRII CULTURILOR CEREALIERE ȘI LEGUMINOASE DE PRIMA GRUPĂ, PARTEA I

Deși în acest an suprafața de cereale și leguminoase de prima grupă este mai mică (peste 15 784 ha), în comparație cu anul precedent (peste 17 000 ha), recolta este mai bogată (peste 63 000 tone), a menționat președintele raionului Ghenadie Muntean. Acest fapt a situat raionul Soroca pe locul doi în nordul țării, după volumul de producție, după raionul Florești, a menționat Ghenadie Munteanu. Președintele raionul a felicitat producătorii agricoli că au trecut cu bine peste această etapă, mai cu seamă că acest an este unul foarte complicat din punct de vedere climateric.

DECERNAREA AGRICULTORILOR, PARTEA A II-A

Aliona Andriuța, șefa Direcției Agricultură Soroca, a prezentat o dare de seamă, în care a prezentat rezultatul campaniei de recoltare. 

De pe cele aproape 16 000 ha, 14620 ha au fost semănate cu cereale, iar 1059 ha de rapiță, suprafață de două ori mai mică în comparație cu anul trecut, a comunicat Aliona Andriuța. Recolta medie de culturi cerealiere este de 41,2 tone/ha, iar la rapiță – 2,13 tone/ha. Deși suprafețele semănate au scăzut, volumul de recoltă s-a mărit (de la 51 000 tone la cca 61 000 tone cereale), fapt care se datorează creșterii productivității culturilor la hectar, a mai menționat șefa Direcției Agricultură.

Întreprinderile agricole, dar și lucrătorii angajați: mecanizatori, combaineri, șoferi, au fost decernați cu diplome și premii bănești, iar la final au avut parte de un concert.

GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.