Victor Todirel – „Am învățat de la tata să culeg din tot ce văd frumosul” / VIDEO

0
340

Originar din satul Grinăuți, raionul Ocnița, Victor Todirel la șase ani, și-a mutat locul de trai în Soroca. De mic, el împreună cu familia sa locuiau la bunei și tatăl său parcurgea zilnic câte 20 km ca să ajungă la locul de muncă pe care îl iubea foarte mult.

Fiind fecior de jurnaliști, Victor de la o vârstă fragedă a învățat să mânuiască camera video. „La început pentru mine era un aparat mare și greu, nu vedeam nimic interesant, dar trebuia să-l ajut pe tata”. O mare parte din viața sa, bărbatul a lucrat la televiziune cameraman, apoi, mai mergea pe la evenimente, dar asta nu era ceea ce-i cerea de fapt sufletul.

Fiind în pandemie, Victor, antrenându-se la sala de forță, lovind din toată puterea în sacul de box, a dat start proiectului său Hobby sau Profi. „Era noaptea, aproape de ora 03:00, niște băieți pe care nu-i cunoșteam deloc au dat LIVE pe Facebook. Ei încercau să pornească o mașină veche, iar eu le-am scris că vin să facem un video. De acolo a pornit totul”. Din acea seară, Victor, mergea împreună cu un prieten pasionat de fotografie și filmau clădirile vechi, povesteau amintirile lor din copilărie, care erau legate de acele locuri și făceau tot ce le trecea prin minte.

Acum bărbatul ajută și tânăra generație să se promoveze. O face absolut gratuit și din plăcere. Deseori poți vedea talentele sorocene pe YouTube filmate de către Victor Todirel, care mereu este gata să filmeze și să monteze lucruri faine. Acest hobby nu aduce nici un venit, deși el s-ar bucura dacă ar fi remunerat. Pentru că acest tip de pasiune necesită foarte mari cheltuieli și foarte multă muncă. Spre exemplu, o parte din tehnică a fost luată în credit, iar o altă parte din bani adunați cu mult chin.

Să culeagă frumosul și să caute partea mai deosebită dintr-un obiect sau un eveniment Victor a învățat de la tatăl său. El i-a demonstrat că fiecare loc și fiecare umbră de fapt are ceva specific, important este să cauți atent și să redai deosebit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.