Victor de la Chișinău – mai important decât Putin și toți valeții

0
303

TABLETĂ. Înaintea anului nou activitatea politică a mai scăzut din intensitate, dar nu într-atâta încât acest „fenomen” să ne mai dea nițel răgaz și să ne lase să ne ocupăm cu lucruri incomensurabil mai bune și mai utile. Or, cum porcul, pardon, mereu găsește noroiul în care să facă o baie, la fel și noi ne agățăm de orice temă de discuție, chiar dacă aceasta nu are vreo relevanță sau, dimpotrivă, este contraproductivă.

Astfel, în ultimele zile tot felul de cârcotași și de vasali au învinuit-o pe președinta Maia Sandu că nu a mers la un așa-numit summit al șefilor de state a Comunității Statelor Independente, pe de-o parte  și că nu a dat curs unei „invitații la dialog” venită din partea liderului separatist de la Tiraspol, pe de altă parte,  care, vedeți Dumneavoastră,  își dorește relații reciproc avantajoase cu „vecinii”, în noul său mandat de „Moisei”, care duce cetățenii din stânga Nistrului în mocirlă și de slugă a Kremlinului… Referitor la summit nu pot spune altceva decât să aplaud gestul doamnei Sandu care, așa firavă cum este, i-a dat de înțeles țarului că nu are de gând să se milogească și să cerșească pomeni de la nimeni, precum a făcut predecesorul ei și că nu  nu mai pot moldovenii, așa săraci cum sunt ei, să danseze mereu cum le cântă altcineva. În ceea ce privește „gestul de prietenie” a separatistului de pe malul stâng lucrurile sunt și mai clare – să stea cu mâna întinsă (spre concordie, chipurile) până îi vor amorți degetele, fiindcă alte vânturi bat astăzi la Chișinău și au rămas în trecut timpurile când „cei doi președinți” puneau „țările” la cale…

Și totuși, a fost un om, în opinia mea, care a captat (a trebuit să capteze) atenția tuturor și să primească cele mai calde aplauze și felicitări pentru gestul de mare Domn, pe care l-a făcut în toiul sărbătorilor de iarnă. Se numește acest Om Victor (care a preferat să rămână în anonimat) , este din Chișinău, și care  într-o zi geroasă, aflându-se într-un magazin alimentar, a făcut cadou coșul plin cu merinde unui om al străzii și i-a dat acelui sărman până și haina de pe dânsul…  Iar noi vorbim despre summit -uri cu mojici și despre separatiști de doi bani.

Sărbători fericite vă doresc și putere  multă pentru a face fapte mari!


Articolul precedentPolei și ghețuș, de la -3 până la 0 grade în termometre prognozează pentru astăzi, 30 decembrie, meteorologii
Articolul următor(Și) Sorocenii decorați cu distincții de stat vor primi alocații de la stat
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.