Veteranii de război și lichidatorii avariei de la Cernobâl vor primi Polițe de asigurare medicală de la Guvern

0
1232

   O modificare în acest sens a fost făcută la Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală. Astfel, această prevedere a intrat în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2021.

   Asigurarea medicală este efectuată de Compania Națională de Asigurări în Medicină, în baza informației oferite de organele administrativ-militare teritoriale. Cheltuielile pentru încadrarea acestor categorii în sistemul AOAM vor fi acoperite din contul şi în limita transferurilor de la bugetul de stat pentru cetățenii asigurați de Guvern, în conformitate cu articolul nr. 9 din Legea cu privire la mărimea, modul şi termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Pe de altă parte, în aceeași lege s-au făcut modificări care prevăd și includerea în lista pensionarilor asigurați de Guvern  a cetățenilor Republicii Moldova care domiciliază pe teritoriul țârii, dar primesc pensii din partea altor state.


Articolul precedentDolarul „slăbește”, iar euro „se îngrașă”
Articolul următor
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.