Vânătoare interzisă  de iepuri

0
79

Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița a reținut  două persoane care circulau cu un mijloc de transport în zona de frontieră, cu scop de vânătoare.

Bărbații, în ciuda faptului că dețineau actele necesare pentru această activitate, au încălcat regimul de frontieră – aflarea pe timp de noapte la hotar este strict interzisă prin lege, dar și le-a reușit să împuște un iepure dintr-o armă cu țeavă ghintuită, folosirea căreia este restricționată pe teritoriul Republicii Moldova. Identificarea autovehiculului de model Great Wall Hover 5 a avut loc la mai puțin de 1000 de metri de la linia de frontieră, pe direcția Lencăuți – Serebria, în timpul misiunii de serviciu a patrulii Sectorului. Imediat, după ce a fost stopat mijlocul de transport pentru verificările ulterioare, unul din bărbați a încercat să fugă de inspectorii Poliției de Frontieră.

Urmare a reținerii fugarului, acesta s-a adeverit a fi un locuitor al satului Lencăuți, raionul Ocnița, în vârstă de 27 de ani, care a hotărât împreună cu un constătean de-al său, de 37 de ani, să practice vânatul de iepuri.  Din cercetările de la fața locului au fost depistate, în interiorul autoturismului, un iepure împușcat, o armă cu țeavă lungă ghintuită de tip CZ-550 lux, cal. 7,62-mm, permise de portarmă pe numele persoanelor reținute, un cartuș cal. 7,62×63 mm. și patru cartușe de cal.12.  Toate obiectele descoperite cât și persoanele reținute au fost conduse la sediul SPF Ocnița pentru continuarea cercetărilor, fiind informați despre incidentul dat și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Ocnița și Inspecției pentru Protecția Mediului Ocnița.  Bărbații și-au recunoscut vina, fiind documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, conform art. 332, al.1 Cod Contravențional al RM.

SURSA: Secția relații piblice a IGPF al MAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.