VACANȚA: Primii elevi au ajuns “La Dumbravă”

0
63

Tabăra de odihnă pentru copii “La Dumbravă” din comuna Volovița, raionul Soroca, și-a deschis ușile pentru copii. În acest an, instituția va fi locul de recreere pentru 1200 elevi din întregul raion.

310 de elevi, care participă în prima tură, deja s-au acomodat la tabără.  Câte 300 de copii se vor odihni pe parcursul altor trei ture. Pentru elevii din raionul Soroca o foaie de odihnă în tabăra “La Dumbravă” costă 1230 lei.

 “În temeiul deciziei Consiliului Raional din 16 martie 2017, pentru 270 de elevi din categoriile: social vulnerabili, orfani, monoparentali, familii numeroase  vor fi oferite bilete de odihnă compensate în mărime de 100% . De acest privilegiu  se vor bucura și 30 de elevi, învingători ai concursurilor raionale „Elevul anului” şi „Izvoarele înţelepciunii”, ne-a comunicat Dorina Zabolotnâi, specialist al Direcției Învățământ Soroca. Pentru alți 900 elevi se vor oferi bilete compensate  din bugetul raionului cu  80 la sută, 20 % din preţul foii  reprezentând  plata părinţilor, a mai spus sursa.

Potrivit lui Gheorghe Grosu, directorul interimar al taberei, “s-ar putea că și copiii din alte raioane să beneficieze de o vacanță în tabăra de la Soroca, asta dacă instituția va câștiga  o licitație organizată de Casa Națională de Asigurări Sociale, la care a participat cu o ofertă”.

Pentru copiii din țară costul odihna va fi de 1400 lei, dacă instituția va obține dreptul de a oferi astfel de servicii și va desfășura al cincilea tur de odihnă în această vară.

În raionul Soroca sunt circa 8000 de elevi.

Articolul precedentФЕЙК: КСТР запретил местным вещательным организациям транслировать фильм, представленный Ренато Усатым
Articolul următorEmisiunea “OBSERVATORUL”: Gunoiştile din raionul Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.