Un sorocean este reținut în capitală, el riscă șase ani pe pușcărie pentru furt și escrocherie

0
673

Un bărbat de 31 ani, originar din r-nul Soroca, a fost reținut de poliție pentru mai multe furturi comise pe teritoriul capitalei pe parcursul lunilor iulie – septembrie . Individul anterior a mai fost cercetat penal pentru infracțiuni similare. Acum soroceanul riscă până la 6 ani de închisoare, informează polițiacapitalei.md

Potrivit sursei, primul caz a fost înregistrat pe data de 27  iulie a anului curent, când  un bărbat în vârstă de 51 de ani, a comunicat că în timp ce se afla pe bd. Traian, o persoana necunoscută s-a apropiat de el și, sub pretextul efectuării unui apel telefonic, i-a cerut telefonul mobil de model ,, Samsung” , după care cu telefonul însușit a fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul cauzat constituie 2650 lei.

Alt caz a fost înregistrat pe data de 18 august , când suspectul a pătruns prin acces liber  într-o stație Peco de pe str. Trandafirilor, de unde a sustras 5 dispozitive ,, IQOS ’’ în valoare totală de 6400 de lei, după care a părăsit locul infracțiunii.

Pe data de 3 septembrie , suspectul a mai sustras un telefon mobil de model ,, Samsung ” în valoare de 5000 de lei dintr-un supermarket amplasat pe bd. Cuza Vodă.  Telefonul aparținea  angajatei magazinului, în vârstă de 18 ani, care a declarat polițiștilor că s-a îndepărtat de tejgheaua unde se afla telefonul mobil pentru câteva clipe , iar când s-a întors telefonul nu mai era. Acțiunile individului au fost surprinse și de camerele de supraveghere din magazin.

Polițiștii au dispus mai multe acțiuni de investigație pentru stabilirea și identificarea individului. Ulterior acesta a fost identificat și reținut de către forțele de ordine fiind escortat la inspectorat. În cadrul audierilor individul și-a recunoscut vinovăția.

Bărbatul  a fost plasat în arest preventiv pentru 72 de ore în izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și este cercetat  penal pentru furt și escrocherie, fapte pentru care conform legislației penale în vigoare riscă până la 6 ani de închisoare.

Sursa foto/video: pilitiacapitalei.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.