Un primar din raionul Drochia a fost prins beat la volan și devine pieton cu dosar penal / VIDEO

0
170

  Recent, polițiștii de patrulare au oprit la ieșirea din satul Pervomaiscoe din raionul Drochia un automobil marca Mitsubishi care se deplasa neuniform. În urma verificărilor a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 39 de ani, care se afla în stare vădită de ebrietate şi de la care se simțea un miros puternic de alcool, transmite autoblog.md

La solicitarea poliţiştilor de a fi testat alcoolscopic, conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul Drager, cât şi prelevarea probelor biologice în vederea determinării concentrației de alcool.

Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru refuzul, împotrivirea sau eschivarea de la testarea alcoolscopică, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical.

Conform legislației în vigoare, o astfel de persoană se pedepsește cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Ulterior s-a stabilit că bărbatul deține o funcție de conducere, mai exact cea de primar a unei localități din raionul Drochia.

Inspectoratul General al Poliției vine repetat cu apel către șoferi să respecte regulile de circulație și să nu conducă în stare de ebrietate, pentru a nu pune în pericol propria viață, dar și a celor din jur. De asemenea, reiterează că nu va tolera astfel de comportament în trafic, indiferent de statutul și funcția deținută.


Articolul precedentCine sunt cetățeniii de onoare ai municipiului Soroca?
Articolul următorHoroscop 7 octombrie 2023: Zodia care astăzi se bucură de o veste bună
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.