Un nou eventual „frate” al Sorocii, orașul israelian Nof-Haglil, este renumit (și) prin cea mai mare fabrică de ciocolată din Orientul Mijlociu / FOTO

0
73

   După cum am scris anterior, în cadrul unei întrevederi a ambasadorului Republicii Moldova în Israel, Alexandru Roitman (obsolvent al Liceului Teoretic „Constantin Stere” din Soroca) cu primarul orașului Nof-HaGalil, Ronen Plot, s-a dicutat și despre înfrățirea municipiului Soroca cu acest oraș. 

  Apropo, Ronen Plot s-a născut în Republica Moldova în anul 1955 și a emigrat în Israel în anii ֿ70 ai secolului trecut. Este primar al orașului Nof HaGalil din anul 2016.

  Altfel, în orașul Nof HaGalil funcționează cea mai mare fabrică de ciocolată din Orientul Mijlociu, iar în fiecare an, în luna octombrie, în cadrul sărbătorilor Sukkot, are loc un Festival cu participarea ciocolatierilor din întreaga lume.

Sursa foto: Wikiwand, Mapcarta


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentÎN ATENȚIA SOROCENILOR! Tinerii din R. Moldova pot aplica pentru o bursă la Școala Europeană a Parteneriatului Estic
Articolul următorO tânără de 25 de ani s-a aruncat în gol de la etajul nouă
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.