Un Mărțișor pentru Dumitru Matcovschi / VIDEO

0
135

La Soroca se desfășoară campania „Un Mărțișor pentru Dumitru Matcovschi”. Elevii și părinții au fost îndemnați să confecționeze mărțișoare, iar banii din vânzarea lor vor fi donați pentru edificarea bustului scriitorului Dumitru Matcovschi.  

Astăzi la Direcția Învățământ Soroca era mare forfotă, zeci de mâini muncitoare confecționau mărțișoare de diferite dimensiuni care vor înfrumuseța piepturile, casele sau birourile admiratorilor creației lui Dumitru Matcovschi. Aceste mărțișoare vor putea fi procurate în perioada 1 – 4 martie 2022, în parcul ”Grigore Vieru”, din municipiul Soroca, între orele 15:00-18:00.

Amintim că la ședința Consiliului Raional Soroca din 17 februarie, a fost aprobat un proiect cu privire la edificarea bustului lui Dumitru Matcovschi. Bustul va fi instalat în Parcul „Mihai Eminescu” din municipiul Soroca, alături de cele ale lui Mihai Eminescu, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Constantin Stere și Grigore Vieru.

Om al Cetății, om al demnității și mare om al neamului românesc, ne-a părăsit cu lacrima Basarabiei pe obraz în așteptarea Unirii pe care așa și nu reușit să o vadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.