Un copil de nouă ani a fost curentat

0
30

Sâmbătă la Bădiceni a avut loc un caz de curentare a unui copil de 9 ani. Din fericire, mama acestuia, care era în preajmă, l-a tras la timp pe copil.

“Noi ne întorceam acasă din ospeţie de la sora mea, ne povesteşte Doina Rumega, locuitoare a satului Bădiceni. La un stâlp electric de la dânsa din poartă băieţelul a pus mâna pe ambele sârme, una venea de sus, iar alta de jos, din pământ. L-a bătut ”tocul” şi a început a striga, iar eu l-am tras şi l-am aşezat jos. Am chemat salvarea şi i-a acordat primul ajutor medical. Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu eram eu alături să-l trag. Am sunat să anunţăm pe mai-marii responsabili de electricitate de la noi, dar nu au venit la faţa locului şi nici nu au sunat să afle în ce stare se află băiatul meu”, ne zice femeia.

Tatăl băiatului a verificat cu detectorul de tensiune alţi patru stâlpi din preajmă la care era curent în cablurile de jos. A chemat apoi electricienii din sat şi ei au dezunit sârmele. Inginerul Sergiu Romanciuc, care este şef pe acest sector, ne-a spus că de fapt acolo se construieşte o linie nouă şi ea nu este sub tensiune, şi nici sârmele nu au fost încă întinse. “Sâmbătă, când a fost vântul acela, o sârmă de aceea s-a lipit de sârma cu tensiune. Şi curentul nu a apărut sus, dar în cablul de la împământare. Când m-au sunat şi mi-au spus că în sârma de la împământare a apărut tensiune, fiindcă nu ştiam cauza, în primul rând am deconectat tot Bădiceniul de la energia electrică până la clarificarea situaţiei. Deja la faţa locului am înţeles care este problema şi am înlăturat cu totul acea sârmă”, afirmă domnul Romanciuc.

Ion Brighidin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.