Un colac de salvare pentru supraviețuitorii abuzului în Republica Moldova

0
28

Pentru supraviețuitorii abuzului și persoanele expuse riscului în Republica Moldova, ajutorul financiar în numerar a devenit un colac de salvare, ajutându-i să se elibereze de ciclurile de violență și să își construiască o nouă viață.

„De multe ori, victimele nu au curajul să-și părăsească agresorii, de teamă că nu vor putea să se întrețină financiar atât pe sine, cât și pe copiii lor, și nu vor putea să înceapă un mod de viață independent, fără violență”, a explicat Mariana Zaporojan, manager de caz la un Spațiu Sigur din Drochia.
Asistența financiară în numerar, oferită cu sprijinul Comisiei Europene, este o parte a strategiei de redresare a supraviețuitorilor și persoanelor expuse violenței în bază de gen.
Începând cu luna februarie 2022, peste 30.000 de persoane, atât refugiați, cât și persoane din comunitățile gazdă, au primit sprijin prin intermediul a 28 de Spații Sigure UNFPA (Safe Space Moldova) în regiunile centrale, nordice și sudice ale țării, inclusiv în zonele izolate și greu accesibile.
Articolul precedentCEC a aprobat Programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023
Articolul următorAsociația „MOTIVAȚIE” dă start proiectului „Femei puternice pentru o societate incluzivă!”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.