Un biciclist a murit în urma unui accident rutier, iar altul a ajuns la spital. Ce spune poliția?

0
546

Tragedia s-a produs în seara zilei de șapte august, în zona supranumită Râpa Bechir. Trei băieți se deplasau pe biciclete din direcția satului Volovița spre municipiul Soroca. În una din curbele traseului, unul dintre ei s-a tamponat de un automobil. Băiatul în vârstă de 17 ani a murit pe loc. Altul a derapat de pe traseu, alegându-se cu leziuni, iar al treilea a scăpat cu o sperietură puternică.

Potrivit oamenilor legii,  copiii sunt verișori, doi dintre care sunt originari din raionul Soroca, iar victima din municipiul Chișinău. Aceștia s-au întâlnit în vacanță și petreceau timpul împreună. Unul dintre verișori a povestit poliției ulterior că băiatul decedat a decis să-i întreacă și a ieșit pe contrasens, unde s-a tamponat în automobil.

Oamenii legii au făcut cercetări la fața locului și au stabilit că un cetățean posesor al permisului de conducere, categoriile ”A, B”, treaz, conducând automobilul de model Renault Kango, în direcția municipiului Chișinău, a fost tamponat din sens opus, de către un biciclist care se deplasa la vale, pe contrasens. În urma impactului biciclistul a decedat la puțin timp, până la sosirea ambulanței. Alți doi bicicliști, nu au avut impact cu automobilul, dar unul din ei încurcând frâna a căzut și și-a cauzat leziuni sub formă de contuzie și excoriație a țesuturilor moi.

Potrivit lui Grigore Căldare, șeful Secției Urmărire Penală a Inspectoratului de Poliție Soroca, pe cazul dat a fost începută urmărirea penală în baza art. 264, alin. (3) al Codului Penal, pentru a stabili toate circumstanțele cazului dat. Totodată, poliția așteaptă raportul de expertiză medico-legală, a precizat Grigore Căldare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.