Un bărbat din Ucraina este reținut pentru contrabandă și circulație ilegală a drogurilor

0
308

Un bărbat din țara vecină riscă ani grei de pușcărie pentru că introducea ilegal, cu scop de vânzare, substanțiale narcotice. Suspectul a fost arestat pe un termen de 20 de zile. 

Ofițerii de investigație ai Inspectoratului de Poliție Soroca, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat din Ucraina, care introducea prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova droguri de tip marijuană. Ulterior, bărbatul vindea drogurile în raionul Soroca, anunță poliția printr-un comunicat.

Potrivit sursei, activitățile de investigație au demarat în luna septembrie. Polițiștii  au stabilit că un cetățean al Ucrainei, cu vârsta de 54 ani, periodic traversează hotarul RM și transportă droguri pentru ulterioara comercializare în raionul Soroca. Drogurile erau camuflate și ascunse în automobilul personal, pentru a nu fi detectate la traversarea hotarului prin punctul vamal.

La data de 4 octombrie 2019, având informația precum că persoana intenționează să transporte o altă cantitate de droguri, polițiștii și  procurorii din  Soroca,  au efectuat acțiuni de urmărire penală și au reținut suspectul.

Asupra lui, polițiștii au depistat  două pungi  în care se afla o  masă vegetală cu miros specific asemănătoare cu marijuana, în cantitate totală de aproximativ 1500 gr. În cadrul audierii, bănuitul a recunoscut vina, fiind constatat că acesta a transportat drogurile din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctul de trecere Țechinovca – Soroca, cu scop de realizare.

Oamenii legii au mai stabilit că drogurile urmau să fie comercializate în raionul Soroca, iar valoarea aproximativă constituie aproximativ 60 000 lei. În privința bărbatului a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 20 de zile.

În cazul în care va fi demonstrată vina, bărbatul riscă pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” închisoare de la 3 la 7 ani, iar pentru „Contrabandă” până la 2 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.