Un bărbat din Chetrosu, arestat după ce s-a dat drept femeie pe o rețea de socializare și a răpit un cetățean străin / VIDEO

0
215

Un bărbat de 29 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, fiind învinuit de tâlhărie, răpirea unei persoane și răpire de automobil.

Suspectul, locuitor al satului Chetrosu din raionul Drochia ar fi găsit o modalitate simplă de a face bani. Şi-a făcut un cont de facebook fals, în care s-a dat drept femeie şi a intrat în conversaţie cu un bărbat din altă țară, cu care a avut o înțelegere prealabilă de a se întâlni în Republica Moldova, în Drochia.

Astfel, la data de 4 mai, bărbatul de  28 de ani, a venit de peste hotare în orașul Drochia unde a fost întâlnit de suspect care s-a dat drept verișorul femeii, cu pretextul că îl duce la ea. Acesta a urcat pe motocicleta suspectului și s-au deplasat într-o direcție necunoscută.

Ajunși în extravilanul satului Zgurița, la o clădire abandonată, suspectul a speriat bărbatul cu o armă asemănătoare celei de vânătoare, de model necunoscut, efectuând un foc vertical, după care a îndreptat arma în direcția victimei, cerându-i să-i predea toate bunurile și banii pe care îi are la el. Astfel, bărbatul a fost deposedat de bunuri și bani ce constituie echivalentul a 30 606,27 de lei. Apoi, l-a dezbrăcat de geacă și cu forța l-a dus în subsolul clădirii, unde l-ar fi legat la mâini și picioare de un pilon din beton, după care a plecat într-o direcție necunoscută.

După câteva ore, victima a reușit să se dezlege și a ajuns într-un sat, unde a apelat după ajutor la săteni, aceștia anunțând imediat Poliția.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație efectuate de ofițerii de  investigație ai INI, în comun cu Inspectoratul de poliție Drochia, sub conducerea procuraturii raionului, suspectul a fost identificat. Mai mult, oamenii legii au stabilit că acesta ar fi implicat și  într-un caz de  răpire de automobil, în noaptea de 6 spre 7 mai. Acesta ar fi pătruns într-o  gospodărie din satul Șuri, de unde ar fi sustras un Mercedes Vito.

În baza unei informații operative precum că suspectul se ascunde  în Chișinău, la 8 mai oamenii legii l-au reținut pe o stradă din capitală.  De asemenea a fost ridicat și autoturismul răpit. La fel, s-a stabilit că bănuitul intenționa  să  părăsească ilegal țara.

Acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru  furt și jaf, iar în martie 2024, a fost  eliberat din instituțiile penitenciare ale Franței și deportat în Republica  Moldova.

În continuare membrii grupului de lucru  întreprind măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală,  pentru întărirea bazei probatorii, precum și depistarea armei de foc folosită la comiterea infracțiunii.

sursa : https://politia.md


Articolul precedentViitorul traficului rutier: Introducerea luminii albe la semafoare pentru mașinile autonome
Articolul următorDetox după Paște: Planul pentru recuperare și reglare a greutății

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.