Un alt proiect de infrastructură demarat în nordul Republicii Moldova

0
199

Comunicat de presă

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” informează cu privire la demararea ,,Lucrărilor de reconstrucție a podului peste r.Răut, amplasat pe drumul național R12 R8-Dondușeni-Drochia-Pelinia-M5, km 59+960″, în proximitatea s.Pelenia, transmite asd.md

Podul peste râul Răut, amplasat la km 59+960 asigură continuitatea  drumului național R12 peste râul Râut, pe sensul de circulație Dondușeni-Drochia-Pelinia. Menționăm că, lucrarea de artă a fost dată în exploatare la începutul anilor 70, iar până la moment nu a fost niciodată supusă unor lucrări de reparație. Podul are o lungime de 62,73 m și 3 deschideri cu înălțimea grinzilor de 80 cm și grosimea plăcii grinzilor de 15 cm.

Obiectivul general al proiectului este restabilirea proprietăților funcționale ale podului pentru a asigura circulația rutieră în condiții de siguranță și confort. În acest context, sunt planificate lucrări de montare a grinzilor noi, cu o lungime de 16,76 metri, și executarea tuturor elementelor necesare pentru buna funcționare a podului, inclusiv realizarea unei noi racordări, lucrări de consolidare a infrastructurii și instalarea casiurilor, parapetelor de siguranță, și altele.  De asemenea, se va asigura drenajul apelor pluviale prin intermediul bordurilor, care vor direcționa fluxul de apă către sistemele de captare și evacuare, cum ar fi rigolele și podețele. Lucrările sunt realizate de compania „Corsag” S.R.L. și au o valoare contractuală de aproximativ 23 887 890 lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier.

Termenul de execuție al lucrărilor este până la sfârșitul lunii decembrie 2024. Informăm că, pentru realizarea lucrărilor de construcție a podului peste râul Răut, la km 59+960, a fost construit un drum de ocolire cu o lungime de 160 de metri și un podeț format din 34 inele dreptunghiulare, cu o secțiune de 2,5 metri pe 2 metri, în vederea fluidizării traficului rutier. Reiterăm că reconstrucția acestui pod va aduce beneficii semnificative pentru locuitorii din zonă oferindu-le o cale de transport sigură și fiabilă.

Suportul Guvernului Republicii Moldova pentru acest proiect subliniază importanța acordată dezvoltării infrastructurii rutiere în beneficiul cetățenilor noștri. Ne angajăm să finalizăm lucrările conform termenului stabilit și în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranță și durabilitate.

 


Articolul precedentVitalie Damașcan: „Este un sentiment unic și plăcut, atunci când joci pe stadionul “Zimbru”, în prezența propriilor suporteri”
Articolul următorVăruirea pomilor primăvara: De ce, cu ce și cum se văruiesc pomii?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.