La Soroca “se coace” un program transfrontalier de dezvoltare a turismului rural

0
88

Un atelier de lucru pentru elaborarea unui program de dezvoltare a turismului rural în regiunea transfrontalieră Soroca şi Iampol (Ucraina) se desfăşoară astăzi şi mâine la Soroca. La atelier participă reprezentanţi ai administraţiilor publice raionale şi locale, specialişti în turism şi furnizori de servicii turistice de la noi şi din Iampol.

Printre subiectele abordate sunt şi contextul de dezvoltare social-economică a raioanelor Soroca și Iampol, cadrul de politici, strategii şi planuri regionale şi naţionale care au tangenţe cu turismul, dar şi analiza potențialului turistic al celor două regiuni. Urmează ca în final să fie elaborat conceptul, structura şi planurile de acţiuni pentru Programul moldo-ucrainean de dezvoltare a turismului rural în regiunea transfrontalieră Soroca – Iampol.

Proiectul „Turismul rural – un pas sigur pentru sporirea cooperării transfrontaliere între raioanele Soroca și Iampol” este implementat de IDIS „Viitorul” în parteneriat cu autorităţile raionale din Soroca şi Iampol şi îşi propune dezvoltarea capacităților prestatorilor serviciilor de turism, totodată și a autorităților publice locale din aceste două zone pentru dezvoltarea turismului rural şi cooperarea transfrontalieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.