Turismul în Republica Moldova a scăzut cu peste 75% din cauza pandemiei de COVID-19

0
48
Sursa: BNS

Numărul de servicii turistice acordate de agențiile de turism și turoperatorii a scăzut cu 75,3% în ianuarie-iunie 2020 față de aceeași perioadă din anul 2019, informează BNS.

Numărul turiștilor și excursioniștilor străini care au vizitat Republica Moldova, beneficiind de serviciile agențiilor de turism și turoperatorilor, a scăzut cu 20,2%, iar numărul turiștilor și excursioniștilor care au plecat în străinătate a scăzut cu 84,3%.      

De asemenea, a scăzut cu 46,3% și numărul rezidenţilor moldoveni care s-au deplasat în interiorul ţării, în scop turistic.

În același timp, încasările agențiilor de turism și turoperatorilor din activitatea turistică în ianuarie-iunie 2020 au înregistrat un declin de 81,4% față de aceeași perioadă din anul 2019.

Articolul precedentRusia-Belarus: frate-frate, „dar…sunt mai aproape dinții decât părinții”
Articolul următorConsilierii raionali au discutat și au luat decizii cu privire la drumuri, Diplome de Onoare, Cetățeni de Onoare și, desigur, bani…
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.